Drhtanje tijela, ruku i nogu

Drhtanje tijela

  1. U litrenu staklenku nalijemo pola litre ulja od pamukova ploda. Na to ulje spustimo jednu žlicu usitnjenog kori­jena kopitnjaka i ostavimo da stoji 14 dana na suncu ili to-plom mjestu. Tim lijekom masira se hrptenjača i drhta­vica će nestati. Ima ljudi koji tim lijekom liječe pijanstvo.
  2. Protiv drhtanja ruku priprema se slijedeći čaj: žare koprive usitnjeno jednu žlicu sa 200 grama vode kuhati 3-4 minute. Pije se triput dnevno po šalicu. Pije se dulje vremena, čaj koristi ne samo živcima, nego i slabokrvnima, srčanim bolesnicima i protiv astme.
  3. Lišće kadulje istući u prah i to uzimati u jelu po kavenu žlicu dnevno.
  4. Stolisnika, zečjeg trna — po 3 jedaće žlice, dragušca, brezovog lišća - po 4 jedaće žlice. Sve zajedno dobro promi­ješati i malu kavenu žlicu čaja preliti sa 2 decilitra ključale vode, ostaviti da stoji poklopljeno 10-15 minuta i to piti svaki sat-dva po nekoliko gutljaja.
  5. Ruke treba prati dva puta na dan u vodi 18—20° C topli­ne. Zatim ih trljati (frotirati) tako dugo dok ne postanu tople. Masirati od dlana prema ramenu, i to vrlo često.