Debljanje

Debljanje, Mršavljenje

Za debljanje:
  1. Krišku kruha debelo namazati kravljim maslom ili pčelijim medom i svaki dan natašte pojesti. To se ponavlja sve dok se ne dobije normalna težina.
  2. Svako jutro natašte i navečer prije spavanja popiti šalicu mlijeka u kojoj se kuhala žlica pravog meda. Uzima se dulje vremena.
  3. Osim uobičajne hrane svaki dan pojedite tri meko kuhana jaja. Ujutro i navečer popijte jednu žlicu ribljeg ulja. Naročito koristi za vrijeme zime. Uspjeh siguran.
Protiv debljanja
  1. Ako imate zdravo jako srce, u normalnu kadu pustite vruću vodu koliko tijelo može podnijeti. Stavite u kadu 300 g sodebikarbone da se rastopi. Tada legnite tako da je tijelo pod vodom i ostanite tako pola sata. Poslije kupanja vrši se ritmička tjelovježba (gimnastika). Nakon toga se dobro ručnikom istrljajte (isfrotirajte) i odmarajte jedan sat.
  2. Vaše suvišne težine lako se možete riješiti čajem od mlade hrastove kore i od kore mlade bazge. Gornji sloj ovih kora se ostruže. Dvije jedaće žlice na pola litre vode kuha se 5 minuta i pije triput dnevno po šalicu. Jednako je dobar i čaj od aloja koji se može odgajati u kući - u loncu za cvijeće.