Rak - Liječenje glađu

Liječenje biljem
Ljekovito bilje

Za liječenje raka na plućima ili želucu neki preporučaju ulje arnike. Cvijet arnike kvasi se 8 dana u maslinovom ulju. Od tog ulja uzima se triput dnevno po malu žlicu. Na rane raka neki daju stučeno svježe ružmarinovo lišće. 

Časopis »Naše zdravlje« br. 1/1968. donio je veoma inte­resantan članak o liječenju raka: »

Posljednjih godina iz iskustva se zna da neki od najte­žih tumora trebaju za svoj rast hranu, koja se nalazi u ljud­skom tijelu - asparagin. Srećom se taj asparagin nalazi u tijelu svih sisavaca iako ljudskom organizmu nije neophodan. Na veterinarskom fakultetu u Pensilvaniji izliječena su tri psića od bolesti raka. Liječenje se sastojalo u davanju neke organske supstancije, koja sprečava da tkivo (tumor) dobije hranu, koja mu je potrebna za rast. Na taj način »izgladnjeli« tumor nestaje. - U posljednjih nekoliko godina se zna, da neki od najtežih tumora trebaju za svoj rast hranu, koja se nalazi u ljudskom tijelu.« 

»Istraživači su došli na ideju da stvore supstanciju, koja izlučuje jedan crijevni mikrob kojeg su nazvali Escherichia coli. Tu su supstanciju davali psima u hranu. Ovaj mikrob ima svojstvo da napadne hranu i da ju probavi za vrlo kratko vrijeme. - Nakon nekoliko tjedana tri psića veselo su skakutala hodnicima veterinarskog fakulteta. Tumoru više nije bilo ni traga.« 

Kako se iz gornjeg vidi glad spriječava širenje raka. Dije­tom treba odmah početi. Temelj ishrane sastoji se: od riže, špinata i kruha napravljenog s đumbirom (ingwer) bez kvas­ca, salate od dragušca, kiselice, radića uvijek sa dosta masli­nova ulja i limunovim sokom i nikad s octom, ponešto žu­manjaka od jaja kao začin dosta đumbira. Za piće (i to prema godišnjem dobu) kiselo mlijeko, sirutka i nezaslađeni vrući napici od voćnih sokova: narandže, kupine, primorskog šipka, borovice, crvenih ribizla, grepfruta, grožđa. Naročito je djelotvoran špinat priređen u vlastitom soku s malo ma­slinova ulja, ili bijela repa i cikla kao i rotkva sve sitno is­jeckano također pirjano (dinstano) s malo vrhnja i začina od paprike i peršina. Treba potpuno izbjegavati kruh, maslac, meso, slatko voće i to posebno kajsije, breskve i kruške. 

Ukoliko se manje jede, utoliko će liječenje biti brže. Stoga se mora stalno ograničavati kako izbor, tako i količina jela. Uvijek kad nastane osjećaj gladi, uzme se čaša destili­rane vode u koju nakapamo 6-12 kapljica limunova soka. Kad se bolesnik ispomagao tako nekoliko dana limunovim sokom, može nastaviti dijetom bjelanjaca od jaja koje se istuće u snijeg - doda žlica destilirane ili mineralne vode. Ča­ša destilirane vode popije se prije jela, prethodno se stavi na vršku noža sode bikarbone u vodu. Ako bolesnik održava di­jetu bjelanjcem od jaja, neće osjećati potrebu za čvrstim jeli­ma. Ako i pored toga bolesnik bude osjećao stalno glad, onda neka uzme ono što je najjednostavnije: svježe prženih kuku­ruznih kokica. Konačno treba dnevni jelovnik da sadrži samo kukuruzne kokice, destiliranu vodu i ljekoviti čaj. 

Osim toga potrebno je neizostavno vršiti planski način udisavanja i izdisavanja zraka iz pluća i to na taj način da se prvih nekoliko dana i to redovito svakih 6 sati izvrši vježba udisaja i izdisaja u trajanju od 5 minuta, pri čemu svaki udisaj treba da traje 4 sekunde, 4 sekunde zadržati i izdah­nuti, opet udahnuti 4-6 sekundi, zadržati bez napora koliko se može i izdahnuti itd. sve dok ne prođe 5 minuta. Treba znati da nema drugog načina da se iz tijela odstrani suvišna ugljična kiselina, koja je djelomično uzrok raka. 

Osim svega što je gore rečeno još je svrsishodnija dijeta dra Stankovića: uzme se 100 g brašna od pšenice, samljeve­nog zajedno s košuljicom i neprosijanog (ili kukuruzno braš­no), četvrt litre mlijeka sirova, 200 g naribane sirove mrkve (ja sam povećao za 100 g jer je korisno protiv bolesti raka), 200 g usitnjenog voća (naročito jabuka), 100 g samljevenih oraha, 100 g meda (pravi pčelinji), sok od pola limuna. Sve to dobro promiješati i pojesti u toku dana. Neka to bude jedina hrana za čitav dan. Time se hraniti 3-4 nedjelje. Na­ravno, sve se jede sirovo. 

Rak grudi i na maternici
Nevena latice - 50 g staviti u pola litre alkohola 60% ja­
čine ili u 40% jaku komovicu, ostaviti da stoji desetak dana. 
Od tog lijeka uzeti 50-60 kapi u 200 g vode i preko dana po­
malo popiti. Svaki dan treba pojesti najmanje 200 g mrkve 
naribane. Istu stavljati na rak rane. 

Rak kožni i protiv čireva i lišaja

Dvije-tri žlice usitnjene biljke nevena zajedno s cvijetom pomiješati s dvije žlice nesoljenog goveđeg loja ili svinjske masti. Kuha se pola sata. Zatim se propusti kroz sito ili dvo­struku gazu. Lijek se spremi u dobro opranu i suhu ljekar­ničku staklenku ili u kutiju od plastične mase i hermetički zatvori poklopcem. Mast je vrlo dobra protiv gore navedenih bolesti. Gaza se namaže mašću i rana zavije. Osim toga kuha se kao čaj u mlijeku. Mala žlica nevena na pola litre mlijeka.